top of page
pupu06.jpg

Pupu Virtanen

Moikka! Olen Pupu Virtanen ja minulla on aina korvat höröllään uutisille. Tykkään loikkia huimapäisesti tilanteesta toiseen, eikä minulla koskaan mene pupu pöksyyn, vaikka pupu olenkin. Hih! 

 

Olen repurtteri, eli reportteri, jolla on selässä reppu. Juonnan omaa ohjelmaa Pikku Kakkosella, ja pelastan maailmaa yksi taikasiemen ja ohjelma kerrallaan. 

 

Virtanen-nimeni sain, koska minussa riittää töpinää ja virtaa. Joskus minulla on niin paljon virtaa, että puran sitä juoksemalla juoksumatolla. Sillä tavalla muutamme energiaani sähköksi, jolla valaisemme Tellustajien toimiston. Hirmu kätevää, eikö?

Katsothan myös minun omat TV-ohjelmani, kaikki ne löytyvät täältä

Poimijat

Miksi ostaa marjoja ja sieniä kaupasta, kun voi poimia ne itse? Kävin tutustumassa Tinkaan ja Vivikaan, jotka hakevat mustikkamaitoaineksia kotinsa lähimetsästä. Mitä muuta lähiluonnosta voi löytää? Katso ohjelmani täällä:

https://areena.yle.fi/1-50580097

 

Kokkaajat

Kun kokkaa itse kotimaisista lähiraaka-aineista, säästää luontoa. Sanni ja Kielo kertovat, miten voi loihtia oman pihan antimista maukkaan smoothien. Katso jakso täällä: https://areena.yle.fi/1-50580091

 

Kasvattajat

Omalla pihalla voi kasvattaa superhyviä herkkuja. Neo, Meea ja Fiia käyvät puutarhakerhossa ja kasvattavat pihalla kasviksia. Kasvattaminen on luontoystävällistä! Katso ohjelmaa täällä:

https://areena.yle.fi/1-50580094

 

Lainaajat

Aina ei tarvitse ostaa uutta. Voi myös lainata! Oona ja Vilho kertovat, miksi lainaaminen on tärkeää ja pystyttävät oman Lainaamon naapurustoon. Katso jakso täällä:

https://areena.yle.fi/1-50580093

 

Matkailijat

Matkailu voi olla hirveän saastuttavaa, mutta onneksi aina ei tarvitse lähteä kauas! Ellen ja Hilma hyppäävät tässä jaksossa ratikkaan ja vievät luontoretkelle lähisaareen. Tiesitkö, että matkailla voi myös kotisohvalla. Voit tehdä sen heti katsomalla jakson täällä:

https://areena.yle.fi/1-50580089

 

Tuunaajat

Tuunaajat tekevät vanhasta uutta. Se säästää luontoa ja on kivaa! Aino ja Aaro askartelevat vanhoista villasukista vauhdikkaat keppihevoset. Mitä sinä voisit tuunata? Katso jakso täällä:

https://areena.yle.fi/1-50580092

 

Lihasvoimalla liikkujat

Kun liikkuu omilla lihaksilla, ainoat päästöt syntyvät, jos pöräyttää pierun! Hih. Tässä jaksossa Kerttu ja Eero vievät sinut kesäretkelle siirtolapuutarhamökille lihasvoimin:

https://areena.yle.fi/1-50580088

 

Lajittelijat

Lajittelu säästää luonnonvaroja ja on kaikin puolin järkevää. Miten se tehdään? Näet sen tässä jaksossa, jossa Tuomas ja Lilja näyttävät mallia.

https://areena.yle.fi/1-50580095

 

Pörriäisten pelastajat

Pörriäiset ovat supertärkeitä. Jokaisella niillä on oma aivan erityinen tehtävänsä. Rita, Ellen, Elli ja Leevi tietävät, miten suristelijoiden elämästä tehdään parempi. Katso vinkit täällä:

https://areena.yle.fi/1-50580090

 

Roskien kerääjät

Vain pönttöpäät roskaavat, mutta fiksut keräävät toistenkin roskia! Kerttu, Vilma ja Vuokko pitävät huolta lähiluonnosta keräämällä roskia. Ethän sinä roskaa? Katso jakso:

https://areena.yle.fi/1-50580096

bottom of page